Üzlet

Az euróövezet legnagyobb bankja visszavág a trónkövetelőknek

Portfolio
Az euróövezet legnagyobb bankja, a spanyol Santander lehet az első olyan nagybank, amely felhő alapú adattárolási szolgáltatást nyújt nagyvállalati ügyfeleknek - írja a Financial Times. Az IT-cégek pénzügyi területre merészkedése már szinte megszokottnak számít, azonban arra kevés példa volt eddig, hogy a bankok nyújtsanak informatikai szolgáltatásokat. Eddig.
A bankok rengeteget költenek informatikára, szigorú szabályozási előírásoknak kell megfelelniük, az így megszerzett tudást és rendszereket azonban fel tudják használni a technológiai szektorból érkező versenytársakkal szemben. Legalább is a Santander most ezzel próbálkozik, a globális nagybankok közül egyelőre elsőként.

"Hogyan lehet versenyezni az új technológiai versenytársakkal? Mi is képesek vagyunk ugyanolyan szolgáltatásokat nyújtani, mint némelyik nagyfiú"

- mondta a lapnak a Santander elnöke, Ana Botín. A bank ugyanis nemsokára felhő alapú adattárolási szolgáltatást kínál vállalati ügyfelek részére. Úgy tűnik, a bankok felveszik a kesztyűt a technológiai szektorból érkező cégekkel, amelyek főleg a személyek közötti hitelezés (Lending Club), az elektronikus tranzakciók, digitális pénztárcák és pénzek területén törnek a bankok babérjaira.

Greg Baxter, a Citi digitális stratégiáért felelős vezetője szerint Észak-Amerikában eddig csupán a kereskedelmi banki bevételek csupán 1 százaléka terelődött át új üzleti modellben működő cégekhez.

"Ugyanakkor ahogyan ezek az innovatív modellek egyre népszerűbbé válnak, gyors növekedésre számítunk, 2020-ra akár a bevételek 15 százalékát is elvihetik"

tette hozzá Baxter.
koronvavirus
sme kkv csomag laptop
kínai jüan
A lány, aki végrehajtotta a világ egyik legnagyobb hackertámadását, majd ezzel hencegett
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Cimlap_Shell