Előfizetői tartalom

Egykulcsos lesz a reklámadó! - A nagyok nyernek (3.)

Portfolio
Ahogyan arra az elmúlt hetek nyilatkozataiból számítani lehetett, változik a reklámadó. Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár az MTI-nek adott nyilatkozatában azt mondta: a reklámadó csökkentését és a sávos helyett egykulcsos rendszer bevezetését javasolja, a holnap kezdődő kihelyezett Fidesz-frakcióülésen ez lesz az egyik téma. Pontos adókulcsot nem mondott, de többször említette az osztrák példát, ahol 5% a kulcs. A módosítás oka, hogy az Európai Bizottságnak komoly aggályai vannak a jelenlegi megoldással és a német-luxemburgi Bertelsmann csoport is megfontolandó javaslatokat tett.

Az Európai Bizottságnál bukott elLázár János kifejtette: a kormány tavaly augusztus óta folyamatosan kap formális és informális jelzéseket arról, hogyaz Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatóságának komoly aggályai vannak a magyarországi reklámadóval kapcsolatban.A főigazgatóság január végén küldött levelében konkrétan a reklámadó progresszív, azaz sávos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés