Előfizetői tartalom

Ez már tényleg fájni fog a taxisoknak

Portfolio
Hamarosan elindulhat a Google taxis szolgáltatása az Uber mintájára - erről David Drummond, a vállalat vezető jogásza beszélt. Ez már önmagában is figyelemre méltó bejelentés, hát még akkor, ha figyelembe vesszük azt, hogy a Google az Uber egyik legnagyobb befektetője. Jelen állás szerint ugyanis úgy tűnik, hogy a Google egyszerűen hátba támadja az Ubert, aki egyelőre tehetetlen - írja a Yahoo! Finance.

A Google lenyúlja az üzleti modelltA Google bejelentette, hogy az Uberéhez hasonló taxi-szolgáltatás indítására készül. Az ügy pikantériája, hogy a Google az Uber egyik legnagyobb befektetője és a képviselőjük ott ül az Uber igazgatóságában. Vagyis miről van szó? A Google beszállt a vállalkozásba, megismerte az üzleti modelljét és most lemásolja azt. Az Uber pedig gyakorlatilag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés