Üzlet

Mégsem jön a BMW - Nem bővít a Mercedes (2.)

Portfolio
Magyar kormányzati és német gazdasági forrásokra hivatkozva a VS.hu tegnap azt írta, hogy konkrét iparpolitikai megállapodások születtek Angela Merkel és Orbán Viktor találkozóján. Többek között az is kiszivárgott, hogy a BMW gyárat építene Magyarországon. Ezt azonban a Napi Gazdaságnak cáfolta a német vállalat.
"A BMW-csoportnak nincsenek arra vonatkozó tervei, hogy gyárat építsen Magyarországon"- így reagált a Napi Gazdaság kérdésére a BMW sajtóosztálya.

A Wall Street Journal hozzánk eljuttatott levelében pedig azt írja, hogy a Daimler is cáfolta a tegnapi értesüléseket, és bár lehetőség lenne rá, de a kecskeméti gyár bővítése nincs napirenden.

Tegnap röppent fel a hír, hogy Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor magyar miniszterelnök találkozóján több fontos gazdasági kérdésben egyeztettek a felek. Többek között a paksi atomerőműről, a BMW magyarországi gyárépítéséről illetve a Mercedes kapacitásbővítéséről is szó lehetett.

Nincsenek részletek

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter szintén megszólalt az InfoRádió Aréna című műsorában a felreppent értesülésekkel kapcsolatban. A miniszter elmondása szerint több német nagyvállalattal folynak tárgyalások hazai beruházásokról, konkrét neveket azonban nem említett.

Balog Zoltán mellett Lázár János is megszólalt Angela Merkel látogatását követően.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarország komoly gazdasági sikereket ért el a német kancellár budapesti látogatása során, ennek részleteiről azonban a konkrét szerződések megszületéséig nem nyilatkozott, hogy ne veszélyeztesse a további tárgyalásokat - írja az MTI.

Lázár János szerdán, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: felmerültek konkrét gazdasági ügyek, amelyeknek pozitív eredményei lesznek Magyarországra nézve.

A konkrétumokat firtató kérdésre a tárcavezető úgy felelt: nagy német tapasztalat van az atomerőművek felépítésével, működtetésével kapcsolatban, ezek bevonását értékelni kell. Felmerült továbbá, hogy a hadiipari kapacitások bővítése vagy beszerzések esetén "német vagy európai technológia is legyen a versenyzők között".

Itt sem voltak

Merkel Budapesten ugyan tárgyalt német cégek képviselőivel, de a találkozót szervező Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara kommunikációs osztályvezetője, Dirk Wölfer az Indexnek azt mondta, ezekről a konkrét beruházásokról ott nem volt szó. Wölfer nem tudta megerősíteni a BMW beruházásairól szóló híreket, és azt mondta, az autógyár képviselői nem is voltak jelen. A kamarával a kancellár inkább általános kérdésekről, a magyar üzleti környezetről beszélt, egyes cégek üzleteiről nem.
kinai elnok
BFALU20191201033
valgyimir putyin
nyelvvizsga tamogatas emmi
fortepan_84587-cimlap
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Airplane