Előfizetői tartalom

Szárnyal a magyar tőzsde, de mire?

Portfolio
Nagyot hajráztak az elmúlt hetekben a magyar részvények, a BUX index január közepe óta közel 10 százalékot emelkedett, az OTP pedig közel 15 százalékkal értékelődött fel az év elején látott mélypontokhoz képest. Az emelkedésben általános, részben makrogazdasági tényezők is szerepet játszhattak, de egyedi vállalati sztorikat is találunk melyek ugyancsak felfelé hajthatták a korábban igencsak megbüntetett és sok esetben túladott részvények árfolyamának emelkedését. Ami a kilátásokat illeti, az igazi áttörést az jelenthetné, ha a BUX ki tudna törni az évek óta tartó sávozásból, ez további jelentős lökést adhatna a magyar részvényáraknak.

Nagyot mentek a magyar részvényekA BUX 7 százalékot emelkedett január közepe óta, a MOL 4, a Magyar Telekom 8, az OTP 6, a Richter pedig 15 százalékkal értékelődött fel. Az alábbiakban felsoroltuk azokat a legfontosabb érveket, amelyek általánosságban a magyar részvények felé terelhették a befektetőket, és egyedi sztorikat is gyűjtöttünk. Azt már az elején érdemes kihangsúlyozni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés