Előfizetői tartalom

Lövése sincs senkinek, mi lesz a Richternél (5.)

Portfolio
A nagyobb hazai tőzsdei cégek közül szokás szerint a Richter publikálja elsőként a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozó eredményeit, a jelentés a jövő héten lát majd napvilágot, ami a társaság legutóbbi profit warningja alapján különösen érdekes lehet. Azzal együtt meg pláne, hogy az elemzők igen bizonytalanok a társaság negyedéves nettó eredményével kapcsolatban, a várakozások szórása olyan mértékű, amire emlékeink szerint nagyon régóta nem volt példa. Mindezt a pénzügyi eredmény becslésben lévő hatalmas különbségek magyarázhatják. A medián várakozás szerint a Richter negyedik negyedéves nettó eredménye mindössze 3 milliárd forint körül lehetett, ami közel 40 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

Mit mondanak az elemzők?Az alábbi táblázat a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozó elemzői várakozásokat mutatja a Richter esetében a főbb eredménysoroknál. Ebből jól látszik, hogy az előrejelzések szerint jókora profitcsökkenés jöhetett a rubelválság miatt, a nettó eredmény közel 40 százalékkal eshetett vissza. (Fontos kiemelni, hogy a nettó profit előrejelzéseknél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés