Előfizetői tartalom

Amerika mentette meg a Coca-Colát

Portfolio
A várttól kissé jobb számokat tett közzé a Coca-Cola a negyedik negyedéves gyorsjelentésében. Bár a társaság a hazai piacán három negyedévig szenvedett, ezúttal növekvő árbevételről számolt be, az erős dollár miatt több külföldi piacán ugyanakkor csökkentek az értékesítések. A menedzsment a folyó évben is erős volatilitásra számít a devizapiacon, ami az üdítőgyártó árbevételére és adó előtti profitjára is negatív hatással lehet. A részvényesek mindenesetre örülnek a várt feletti számoknak, a papírok árfolyama több százalékkal emelkedik.

A Reuters elemzői konszenzusát a Coca-Cola a negyedik negyedéves gyorsjelentésében 1 százalékkal teljesítette felül árbevétel soron, míg egyszeri tételek nélküli egy részvényre jutó eredmény 5 százalékkal lett jobb, mint amire az elemzők számítottak.Bázishoz képest 1 százalékkal, 10,9 milliárd dollárra esett az árbevétel annak ellenére, hogy a vizsgált negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés