Előfizetői tartalom

Nekiestek a gumigyártónak

Portfolio
A Michelin ma tette közzé negyedéves számait, bár ne tette volna. Az összes fontos soron az elemzői várakozásoktól elmaradó eredményt ért el ugyanis. A menedzsment pedig arra kényszerült, hogy további 200 millió eurós kiadáscsökkentési programot jelentsen be az erős verseny, a visszaeső kereslet és a negatív devizahatás miatt. A befektetőket persze ez aligha vigasztalta, 4 százalékot esett az árfolyam.

Nem volt könnyű helyzetben a francia gumigyártó, a Michelin a negyedik negyedévben: egyre erősebb nemzetközi verseny, visszaeső kereslet (autó- és kamionabrocsoknál egyaránt) és negatív devizahatás is nehezítette a dolgát. Mindezek együttes hatására csökkent a cég árbevétele (1,03 milliárd euró) és nettó eredménye (1,03 milliárd euró) is. A helyzeten az sem segített...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés