Előfizetői tartalom

Itt az olajáresés újabb áldozata

Portfolio
Ma tette közzé a negyedik negyedévre vonatkozó eredményeit a francia olajipari óriás, a Total, mely szintén azt erősíti meg, hogy az olajár összeomlása komoly fejfájást okoz a szektornak. A társaság az év utolsó három hónapjában 6,5 milliárd dolláros leírást volt kénytelen végrehajtani, ami elsősorban kanadai olajhomok projektekhez, palaolaj kitermelő eszközökhöz és európai finomítói eszközökhöz kapcsolódott.

Szenved a Total isA tavalyi évben így a Total már összességében 7,1 milliárd dollárnyi leírást hajtott végre. A Total integrált olajipari vállalatként relatíve jó helyzetben van még, hiszen az olajárak csökkenése okozta negatív kutatás-termelési hatások mellett a finomításban költségcsökkenések és hatékonyságjavulás jelentkezik. A vállalat célja ugyanakkor az, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés