Előfizetői tartalom

Kritikus a helyzet az autógyártóknál!

Portfolio
A befektetők újabb csúcsokra hajtják a nyugati tőzsdéket, a részvények népszerűségéből pedig az autóipari vállalatok is profitálnak. A makrogazdasági és az iparági környezetet figyelembe véve ez nem csoda, az egyes vállalatok irányából érkező kedvező hírek pedig tovább fokozzák a vételi kedvet. Mindezek együttesen pedig azt eredményezték, hogy a Volkswagen, a Peugeot, a General Motors és a Ford árfolyama az elmúlt hetekben kisebb ralit produkált. Ugyanakkor érdemes a fundamentumok mellett a grafikonokra is egy pillantást vetni, ezek ugyanis kivétel nélkül azt mutatják, hogy kritikus szintekhez érkeztek az autógyártók árfolyamai, ahol már érdemes lehet résen lenni.

Kedvező folyamatok segítik az autógyártókatTovábbra is nagyon népszerűek a részvények a befektetők körében, az amerikai S&P 500 és a német DAX részvényindex is történelmi csúcson jár. A felfutásból pedig az autóipari részvények is kiveszik a részüket, ami nem véletlen: Amerikában dübörög a gazdaság, az eurózónában éledezés tapasztalható, Kínában ugyan lassulásról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés