Előfizetői tartalom

100 milliárd - Loptak ennél már sokkal több pénzt

Portfolio
Bizonyára sokak megdöbbenve hallották, hogy akár 100 milliárd forintra is rúghat az az összeg, melyről a Buda-Cash nem tud elszámolni. Azonban nem is olyan rég, pár évvel ezelőtt volt már ennél jóval, de tényleg jóval nagyobb brókerbotrány. Igaz a helyszín nem Magyarország, hanem az Egyesült Államok, a csalássorozat feje, és kiötlője pedig Bernard Madoff. De ki is volt ő, és mi volt a módszer, mellyel több mint 10 évig kénye-kedve szerint hamisíthatta az adatszolgáltatást, dollár tízmilliárdos károkat okozva. Persze az is már csak véletlen egybeesés a hazai eseményekkel, hogy a londoni City legöregebb kereskedelmi bankja, a Barings éppen 20 évvel ezelőtt ment csődbe egy bróker magánakciói miatt.

Nemcsak Magyarországon fordul elő, hogy pénzügyi szolgáltatók átverjék az ügyfeleket és a felügyeletet. Bernard Madoff közel 2 évtizeden keresztül szervezett piramis játékot, a történelem egyik legnagyobb csalásával több tízmilliárd dolláros veszteséget okozott ügyfeleinek. De ki is volt Bernard Madoff, és hogyan is verte át a legnagyobb globális bankházakat, privátbankokat?Bernard...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés