Előfizetői tartalom

Miért kerülnek bajba a brókercégek?

Gayer Attila, CFA
Újabb brókercég került idehaza a felügyelet célkeresztjébe, az ügyben letartóztatások történtek, a befektetők pedig láthatóan idegesek, hozzánk is egyre több panaszlevél fut be. A brókercégek rémesen egyszerű alaptevékenysége folytán joggal merülhet fel a kérdés, hogy vajon miért kerültek bajba egyes hazai szereplők? Az alábbiakban azt vizsgáltuk, mely klasszikus okosságok szülhették ezt a kellemetlen helyzetet, aminek következtében a szektor egy jelentős szereplője csukta be kapuit. Az események rávilágítanak arra, hogy mennyire fontos a megfelelő brókercég kiválasztása, ez messze a legnagyobb kockázati tényező ezen a piacon.
A Buda-Cash után újabb magyar brókercég került a felügyelet célkeresztjébe , az MNB felügyeleti biztost rendelt ki a Hungária Értékpapír Zrt.-hez, tevékenységét pedig részlegesen felfüggesztették. Ezzel párhuzamosan az illetékes rendőr-főkapitányságnál büntető feljelentést tettek az észlelt szabálytalanságok miatt és 4 főt vettek őrizetbe. Amíg az intézkedések...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái