Előfizetői tartalom

Ők buknak nagyot a Quaestorral

Portfolio
Pár hét leforgása alatt már a harmadik brókerbotránytól hangos a magyar pénzügyi szektor. A Buda-Cash és a Hungária után az MNB ma a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét is felfüggesztette, miután tegnap este a csoport érdekeltségébe tartozó Quaestor Financial Hrurira csődvédelembe menekült. A gond ott kezdődik, hogy a Hrurira által kibocsátott kötvényekre nem vonatkozik a Beva védelme, és ez igazán nagy csapás a kötvénytulajdonosok számára, ugyanis ez azt jelenti, hogy ők csak a felszámolási eljárás keretében juthatnak hozzá pénzükhöz.

Az újabb botránysztori tegnap este kezdődött, amikor is a Quaestor 100%-os tulajdonában álló Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett a megnövekedett kötvény-visszaváltási igények miatt, amelyeket a cég már nem tudott teljesíteni. Akkor még arra hivatkoztak, hogy a Buda-Cash miatti pánik vezetett a kötvény-visszaváltási hullámhoz és magához a csődvédelemhez...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái