Előfizetői tartalom

Tisztítótűz söpört végig a magyar brókercégeken!

Portfolio
Február 24. bizonyára sokakban mély nyomot hagyott. Ekkor robbant a médiában a brókerbotrány: a Buda-Cash több mint egy évtizeden keresztül meghamisította adatszolgáltatását. A Buda-Cash azonban csak az első csontváz volt a szekrényben, nem is kellett sokat várni, és a Hungária Értékpapír Zrt.-nél illetve a Quaestor Értékpapír Zrt.-nél is szabálytalanságokra bukkant a felügyelet. Az összesen több százmilliárd forintos csalássorozat feltárása után az első felszámolásra illetve őrizetbe vételekre sem kellett sokat várni. Összegyűjtöttük, mit érdemes tudni az elmúlt évek legnagyobb hazai brókerbotrányáról.

Február 24. Átfogó vizsgálatot folytatott a Buda-Cash Brókerháznál az MNB, mellyel kapcsolatban február 24-én sajtótájékoztatót tartott a felügyelet. Mint elmondták, a brókerház adatszolgáltatása (meghamisították az informatikai rendszereket) az elmúlt több mint 10 évben nem fedte a valóságot, mintegy 100 milliárd forinttal nem tud elszámolni a cég. A Buda-Cash-nél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés