Előfizetői tartalom

Zárásig kitartott a lendület Amerikában

Portfolio
A vártnál némileg rosszabb februári ipari termelési adat és a Fed szerdai bejelentése mozgatta leginkább az amerikai részvénypiacokat hétfőn. Ugyanis most éppen arra számítanak a befektetők, hogy a jegybank egyre óvatosabb lehet a régóta beharagozott kamatemelés időzítését illetően. Emiatt a dollár ma folyamatosan gyengült az euróval szemben, ami viszont jó hírt jelentett a részvénypiacok számára: az gyengülő dollár ugyanis kedvezően hat a vállalati profitokkal kapcsolatos eddig borúsabb várakozásokra, így a befektetők ismét vették az amerikai papírokat. A vezető részvényindexek 1 százalék feletti emelkedéssel zárták a napot.

2015. március 16. 21:30 Remekül zárták a napot az amerikai tőzsdék A dollár gyengülése és a Fed kamatemelési döntésének elhúzódásával kapcsolatos várakozások piaczárásig fenntartották a jó hangulatot Amerikában. Mindhárom vezető amerikai részvényindex 1 százalék...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái