Előfizetői tartalom

Zárásig kitartott a lendület Amerikában

Portfolio
A vártnál némileg rosszabb februári ipari termelési adat és a Fed szerdai bejelentése mozgatta leginkább az amerikai részvénypiacokat hétfőn. Ugyanis most éppen arra számítanak a befektetők, hogy a jegybank egyre óvatosabb lehet a régóta beharagozott kamatemelés időzítését illetően. Emiatt a dollár ma folyamatosan gyengült az euróval szemben, ami viszont jó hírt jelentett a részvénypiacok számára: az gyengülő dollár ugyanis kedvezően hat a vállalati profitokkal kapcsolatos eddig borúsabb várakozásokra, így a befektetők ismét vették az amerikai papírokat. A vezető részvényindexek 1 százalék feletti emelkedéssel zárták a napot.

2015. március 16. 21:30 Megosztás Remekül zárták a napot az amerikai tőzsdék A dollár gyengülése és a Fed kamatemelési döntésének elhúzódásával kapcsolatos várakozások piaczárásig fenntartották a jó hangulatot Amerikában. Mindhárom vezető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés