Üzlet

Zárásig kitartott a lendület Amerikában

Portfolio
A vártnál némileg rosszabb februári ipari termelési adat és a Fed szerdai bejelentése mozgatta leginkább az amerikai részvénypiacokat hétfőn. Ugyanis most éppen arra számítanak a befektetők, hogy a jegybank egyre óvatosabb lehet a régóta beharagozott kamatemelés időzítését illetően. Emiatt a dollár ma folyamatosan gyengült az euróval szemben, ami viszont jó hírt jelentett a részvénypiacok számára: az gyengülő dollár ugyanis kedvezően hat a vállalati profitokkal kapcsolatos eddig borúsabb várakozásokra, így a befektetők ismét vették az amerikai papírokat. A vezető részvényindexek 1 százalék feletti emelkedéssel zárták a napot.

Remekül zárták a napot az amerikai tőzsdék

A dollár gyengülése és a Fed kamatemelési döntésének elhúzódásával kapcsolatos várakozások piaczárásig fenntartották a jó hangulatot Amerikában. Mindhárom vezető amerikai részvényindex 1 százalék feletti erősödéssel zárta a hétfői kereskedési napot.

Az S&P esetében február 3. óta nem láthattunk ekkora százalékos emelkedést.

A Dow Jones 228 pontos emelkedéssel 1,28 százalékos, míg az S&P500 28 pontos emelkedéssel 1,35 százalékos pluszban zárta a hétfői napot. A Nasdaq sem maradt ki a raliból és 58 pontot emelkedve 1,19 százalékot nőtt a nyitáshoz képest.


Nagyot zuhant ma az olaj

Eközben a brent olaj ára 3 százalékos mínuszban is járt ma, miközben az amerikai crude típusú olaj hat éves mélyponton, 42,85 dolláros hordónkénti áron is forgott ma a piacon - írja a CNBC. A esés mögött a magasabb amerikai és líbiai termelési mennyiségekkel kapcsolatos hírek állhattak. A mélypontot megjárva azonban mindkét olajtípus árfolyama inkább halvány emelkedést mutat. A három hónapos határidős crude olaj hordónkénti ára jelenleg kerek 48 dollár körül mozog.


Remek a hangulat a tengerentúlon

A kezdeti pozitív lendület továbbra is kitart az amerikai részvénypiacokon, az irányadó részvényindexek egyre nagyobb pluszban járnak. Az S&P500 és Dow Jones is már 1,3 százalék feletti pluszban jár jelenleg.Remek a hangulat a tengerentúlon


Remek a hangulat a tengerentúlon
GettyImages-1186510967
Megtudtuk mekkora penzugyi buntetest vallat be a kormany Orban Viktor Jean-Claude Juncker
dohányzás cigaretta
GettyImages-994507602
GettyImages-961179614
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
volkswagenshutterstock