Előfizetői tartalom

Mától új időszámítás kezdődik az Apple-nél

Portfolio
Új időszámítás kezdődik ma az Apple és a Dow index életében: tegnap, zárás után bekerült a blue chipeket tömörítő indexbe az amerikai technológiai óriás. Így ma már úgy indul a kereskedés, hogy az Apple is mozgathatja a Dow indexet. Ha folytatódik az emelkedő trend és a történelmi csúcsok döntögetése az Apple-nél, akkor ez a váltás biztos, hogy jó hír az indexnek, hiszen nagy lesz az Apple súlya. Viszont félő, hogy az Apple egyedi sztorija valamennyire eltéríti az indexet a piaci folyamatoktól.

Nagy napja lesz a DownakElérkezett, amire már régóta vártak a befektetők: tegnap, a piacok zárása után bekerült az Apple a Dow indexbe. Ma már úgy indul a kereskedés, hogy az AT&T helyett az amerikai technológiai cég lesz az amerikai blue chipeket tömörítő indexben. Tavaly a 7:1 arányú részvényfeldarabolás megteremtette a lehetőségét ennek a lépésnek. Előtte ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés