Előfizetői tartalom

Valami nagyon nem stimmel a Quaestornál

Portfolio
Március 9-én csődvédelembe menekült a Quaestor Hrurira Kft, a Quaestor Csoport kötvénykibocsátásokat végző cége. Legalábbis erről szóltak a hírek az utóbbi hetekben. Azonban a Figyelő felettébb érdekes dologra bukkant, ugyanis miután csődvédelembe menekült a cég, az illetékes hatóság kérelemmel kapcsolatos jóváhagyásáról nem tettek közzé döntést. Így pedig továbbra is lehetnek kifizetések a társaságnál. Az pedig már csak hab a tortán, hogy március 18-án egy fix kamatozású és egy diszkontkötvény sorozat is lejárt.

Újabb érdekes helyzet állt elő a Questor-ügyben - írja a Figyelő. A Questor-csoport kötvénykibocsátásait végző Quaestor Financial Hrurira Kft. március 9-én jelentett öncsődöt arra hivatkozva, hogy a Buda-Cash-botrány miatt a befektetők nagy mennyiségben akartak visszaváltani kötvényeket, ez azonban meghaladta a likvid eszközöket. (Ezt az érvet egyébként az MNB már másnapi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés