Üzlet

Lezuhant egy Germanwings-gép Franciaországban (3.)

Portfolio
Balesetet szenvedett a Germanwings egyik Airbus tipusú repülőgépe Dél-Franciaországban - tudósít a Reuters. A gépen 144 utas tartózkodott, 2 pilóta és további 4 ember, aki a személyzethez tartozott. A gép Barcelonából Düssedorfba repült. A francia miniszterelnök szerint valószínű, hogy nincs túlélő.

Lezuhant egy Garmanwings-gép

Lezuhant a Germanwings egyik repülőgépe Dél-Franciaországban, a Barcelonából Düsseldorfba tartó járaton 144 utas tartózkodott. A gépen volt még 2 pilóta, illetve további 4 fős személyzet - közölte a rendőrség és a légügyi hatóság. Többsége német állampolgár volt, de 45 spanyol is utazott a gépen és lehettek még török utasok. Arról egyelőre nincs hír, hogy magyarok utaztak-e a járaton.

Lezuhant egy Germanwings-gép Franciaországban (3.)
Egy Germanwingses Airbus A320, képünk illusztráció.
A Germanwings a Lufthansa-csoport diszkont légitársasága. A baleset egy Airbus A320-as géppel történt, ami népszerű modell a légitársaságok körében. Azt még nem tudni hivatalosan, hogy hány áldozatot követelt, de a francia miniszterelnök szerint valószínűleg nincs túlélő, mind a 150 gépen tartózkodó áldozatul eshetett.

A gép nagyjából 6800 láb, vagyis közel 2080 méteren tartózkodott, amikor elveszítették vele a kapcsolatot. Az időjárási körülmények nem voltak rosszak, szakértők szerint az viszont előfordulhatott, hogy egy olyan zónán haladt át, ahol instabil volt az időjárás.

Lezuhant egy Germanwings-gép Franciaországban (3.)
A repülőgép sebességének és magasságának változása, forrás: flightradar.com
A repülő 8:55-kor szállt fel Barcelonában (GMT). 11 órakor szűnt meg a kapcsolat a járattal, a CNBC szerint a pilóta vészjelzést adott le előtte. A baleset oka egyelőre ismeretlen.

Lezuhant egy Germanwings-gép Franciaországban (3.)
A baleset az Alpok hegyeiben történt, így a területet nagyon nehéz megközelíteni. Roncsokat már találtak a francia belügyminiszter közlése szerint.

Pedig a diszkont légitársaságok a legbiztonságosabbak

Diszkont légitársaságoknál csak ritkán hallani súlyos balesetekről. Európában ez előtt még nem zuhant le diszkont légitársaság repülőgépe. Az Egyesült Államokban csaknem 20 évvel ezelőtt volt az utolsó katasztrófa a szektorban: 1996-ban a ValueJet lezuhanása sokkolta a repülőközönséget.

A fapados légitársaságok különösen nagy figyelmet fordítanak a biztonságra pont azért, mivel a szektorral kapcsolatban van egy olyan előítélet az emberekben, hogy mivel olcsón lehet velük repülni, ezért biztos spórolnak a karbantartáson. Így egy baleset nagyon súlyos károkat okozna az egész szektornak a bizalom megingása miatt.

Lezuhant egy Germanwings-gép Franciaországban (3.)
Utasszállító repülőgépek balesetei térképen 2014 eleje óta, forrás: Globalincidentmap.com
A Germanwings előtt idén két repülőgép-katasztrófa történt, amelyek összesen 47 halálos áldozatot követeltek. A legsúlyosabb a TransAsia Airways balesete volt februárban, amiben végül 43-an életüket vesztették.

Lezuhant egy Germanwings-gép Franciaországban (3.)

Így reagált a tőzsde

A katasztrófa hírére a repülőgép társaságok papírjai zuhanásba kezdtek, a Lufthansa árfolyama a hír után nemsokkal több mint 5 százalékos esést mutatott, ami a részvény napi maximumához képest több mint 7 százalékos gyengülés. A többi fapados cég, mint a Wizz Air vagy a Ryanair részványárfolyama is nagyjából 2 százalékos esést mutat.

Lezuhant egy Germanwings-gép Franciaországban (3.)
IMG_20191017_163000
Frankfurti tőzsde
Katona Bence Hiventures
Lovretity Andras kulfoldi felvasarlas ugyvedi tanacsadas
hongkong191017
Németország már nem Európa motorja
Kiállnak Trump kereskedelmi háborúja mellett az amerikai szenátorok
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Frankfurti tőzsde