Üzlet

Nagy bukással zártak az amerikai indexek

Portfolio
Igencsak rossz hangulat uralta ma az amerikai részvénypiacokat, amire leginkább a tartós fogyasztási cikkek februári rendelésállományával kapcsolatos váratlan negatív adat adhat alapot. Az eladási hullámra a közelgő jelentési szezon is hathatott, ugyanis a befektetők a korábban vártnál gyengébb eredményekre számítanak, míg a Fed-kamatemelés időpontjával kapcsolatos bizonytalanság is szerepet játszhat a rossz hangulatban. A technológiai és biotechnológiai cégek papírjai zuhantak a legnagyobbat, ami leginkább a Nasdaq mélyrepülésén látszott meg: az index értéke 2,4 százalék körüli mínusszal zárta a napot, de az S&P500 és a Dow Jones is -1,5 százalékos komoly visszaesést könyvelhetett ma el.

Csúnya lett a vége

Véget ért mára a kereskedés a tengerentúlon, és záráskor is igen komoly mínuszokban maradtak az vezető részvényindexek. Az S&P500 mintegy 1,5 százalékot esve 2061 ponton zárta a napot, míg a Dow Jones 291 pontos eséssel 17719 ponton zárt. Ez mínusz 1,6 százalékos bukást jelent. A Nasdaq végül 2,4 százalékos (117 pontos) zuhanással 4877 fejezte be a napot. 11 hónapja nem láthattunk ekkora százalékos esést az indexben.


A DJIA indexben legrosszabbul a Microsoft részvények szerepeltek ma (-3,3%), de a többi számítástechnikai cég is igen rossz teljesítménnyel zárt.


Óriási zuhanásban a Nasdaq zárás előtt

A félvezetőgyártó és biotechnológiai vállalatok részvényei drágultak a leginkább múlthéten, ma pedig éppen ezek szenvedik el a legnagyobb veszteségeket - az alapvetően rossz hangulat mellett ez húzhatja le leginkább a Nasdaq indexet, ami jelenleg már 2,1 százalék körüli mínuszban jár.


Zárás előtt az S&P500 index -1,2, míg a Dow Jones -1,4 százalékos veszteséget mutat. A negyedév végének közeledtével a mai rossz makroadatok különösen fellendíthették az eladási hullámot a befektetők körében.

Kedvezőtlen adatok jöttek ma

Kezdetben jól indult a kereskedés, különösen amikor bejelentették: hatalmas tranzakció készülődik az élelmiszeripari szektorban, a Kraft Food csoport összeolvad a főleg ketchupjairól ismert H.J. Heinz-el. Az újonnan létre jövő Kraft Heinz Co. ugyanis a világ ötödik legnagyobb élelmiszeripari vállalata lesz. Azonban a mai rendkívül negatív makro adat után, ami az amerikai gazdaság növekedésének lassulásáról adott jelzést, az indexek komoly esésbe kezdtek. Ezt a képet rontotta tovább az üzleti beruházásokkal kapcsolatos adat, amely a friss statisztika szerint már hatodik hónapja csökken. Mindez visszavehetett az befektetők első negyedévre vonatkozó pozitív várakozásaiból, valamint a Fed kamatemelési időpontjának kitolódását is valószínűbbé teheti.

Esnek az amerikai részvényindexek

Mind a három vezető amerikai részvényindex jelentős esést mutat jelenleg: az S&P500 -0,8 százalék és 2075 pont körül, a Dow Jones -1 százalék és 17823 pont körül, míg a Nasdaq -1,7 és 4909 pont körüli értéken jár.Esnek az amerikai részvényindexek


Esnek az amerikai részvényindexek


Esnek az amerikai részvényindexek
hősök tere_getty
Ipari tartályok
Official Photo 2019 - Emmanuel Babeau (6) (1)
Megint véleményt mond Magyarországról az IMF
GettyImages-1180027214
erdogan
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde