Előfizetői tartalom

Ki fizet a Quaestor helyett?

Nem véletlen, hogy egyelőre a BEVA semmit sem tud mondani és külső jogi véleményeket vár a Quaestor fiktív kötvényeinek ügyében. A jegybank és a politika már előreszaladt és mielőtt akárki is elkezdte volna firtatni az állami és a szabályozói felelősséget, már a pénzügyi szektorra próbálja hárítani a probléma megoldását. Pedig Jaksity Györgynek igaza lehet, elfogadhatatlan, hogy a piaci szereplők fizessék meg a károkat visszaélések és bűncselekmények esetén. Mármint ha a vétlen szereplőkről beszélünk.

4 alapvető probléma van azzal, hogy már most azt emlegetik, hogy a BEVA-nak, a pénzügyi szektornak kell megfizetni a Quaestor által ellopott 150 milliárdnyi fiktív kötvény okozta kárt. Még el sem jutottunk addig, hogy jogilag a BEVA szerepéről beszéljünk. Nincs még felszámolás, a BEVA kívülről passzívan szemlélgeti az eseményeket. Eközben a hatóságok szeme láttára folyik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés