Előfizetői tartalom

Ki fizet a Quaestor helyett?

Bán Zoltán
Nem véletlen, hogy egyelőre a BEVA semmit sem tud mondani és külső jogi véleményeket vár a Quaestor fiktív kötvényeinek ügyében. A jegybank és a politika már előreszaladt és mielőtt akárki is elkezdte volna firtatni az állami és a szabályozói felelősséget, már a pénzügyi szektorra próbálja hárítani a probléma megoldását. Pedig Jaksity Györgynek igaza lehet, elfogadhatatlan, hogy a piaci szereplők fizessék meg a károkat visszaélések és bűncselekmények esetén. Mármint ha a vétlen szereplőkről beszélünk.

4 alapvető probléma van azzal, hogy már most azt emlegetik, hogy a BEVA-nak, a pénzügyi szektornak kell megfizetni a Quaestor által ellopott 150 milliárdnyi fiktív kötvény okozta kárt. Még el sem jutottunk addig, hogy jogilag a BEVA szerepéről beszéljünk. Nincs még felszámolás, a BEVA kívülről passzívan szemlélgeti az eseményeket. Eközben a hatóságok szeme láttára folyik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái