Üzlet

Itt vannak a legfontosabb hírek ma reggel!

Portfolio
Emelkednek az ázsiai részvénytőzsdék a hírre, hogy Kína egy modernkori selyem utat hozna létre, fejlesztve és megerősítve ezzel a más régiókkal való kereskedelmet. Sok makroadat érkezik ma is de a hét legfontosabb eseménye talán a pénteki, márciusra vonatkozó amerikai munkanélküliségi adatok megjelenése lesz.
  • Közel 2 százalékkal 7 éves csúcsra emelkedtek a kínai tőzsdék, miután Kína bejelentette, hogy erősítené kereskedelmi kapcsolatait Ázsia, Európa és Afrika felé, és egyfajta modernkori selyem utat hoznának létre. A One Belt, One Road program lényege, hogy vasúti és autópálya vonalak rendszerét hoznák létre, amelyen keresztül gyorsulhat a kereskedelem más régiókkal. A hírre elsősorban a vasúttársaságok, építőipari vállalatok, energetikai cégek, kikötőépítők árfolyama ugrott nagyot, ez pedig magával húzott más ázsiai tőzsdéket is.
  • Sok makroadatra is lesz amire figyelnünk kell, Amerikában ma teszik közzé a lakosságra vonatkozó februári fogyasztási adatokat, az eurózónára vonatkozóan pedig a hangulat index, az EKB eszközvásárlási programja, valamint a német inflációs és fogyasztói árindex adatok kerülnek terítékre. Pénteken pedig a márciusi amerikai munkanélküliségi rátáról kapunk információt, ami talán a hét legfontosabb eseménye. De vállalati hírek terén is van miből válogatnunk.
  • A hétvégén folytatódtak az egyeztetések Görögország és hitelezői között. A görög hiteltárgyalásokat kiemelt figyelemmel követik a befektetők, Athénnak április 20-ig maradt ideje, hogy forráshoz jusson. A görög kormány pénteken késő este adta át a régóta ígért 18 pontot tartalmazó reformcsomagját, a privatizációra és adóbehajtásra épülő csomagtól 3 milliárd euró bevételt és a második görög segélycsomagból még járó 7,2 milliárd euró megkapását reméli a kormány.
  • Tőzsdére vinnék az ABN Amrót: a 2008-as válság alatt bajba jutott és állami pénzen kimentett holland bankot az idei második félévben vinnék tőzsdére. A bank a válság alatt elszenvedett jelentős veszteségek után tavaly már 1,5 milliárd eurós nyereséget ért el, a holland állam most látta elérkezettnek az időt, hogy viszontlássa annak a közel 24 milliárd eurónyi adófizetői pénznek egy részét, amelybe a bank kimentése került. Az ABN Amro könyv szerinti értéke 14,9 milliárd euró, amennyiben tőzsdére viszik, az lehet idén az egyik legnagyobb európai tőzsdei kibocsátás.
  • Rossz hír a legnagyobb amerikai elektronikai kiskereskedelmi cégtől: a Best Buy üzletek bezárására és alkalmazottak elbocsátására készül második legnagyobb piacán, Kanadában. A leépítések 200-280 millió dolláros költséggel járnak, ez pedig rontja majd idén a vállalat profitabilitását.
  • A kínai ChemChina 7,3 milliárd euróért megszerzi az olasz autóabroncs-gyártó, a Pirelli többségi részesedését, a terv azonban az, hogy később tőzsdére vigyék az olasz céget. A felvásárlásból mindkét fél profitálhat: a kínaiak értékes technológiai tudást szereznek a prémium autógumik területén, az olasz gyártó előtt pedig a ChemChina segítségével megnyílik a hatalmas kínai gumiabroncs piac.
  • Az olasz luxuscikkeket gyártó Prada 2014-re vonatkozóan 28 százalékkal alacsonyabb nettó eredményt tett közzé hétfőn, ami a kínai és európai értékesítések visszaesésének tudható be. A menedzsment szerint a luxuscikk piac bizonytalanságát az egyes régiók sajátossága és a devizakockázat okozza. A csoport azonban azon dolgozik, hogy a hatékonyság növelése érdekében a költségeket rövidtávon menedzselje.
  • A részben Warren Buffett tulajdonában lévő kínai autógyártó BYD részvényárfolyama 8 százalékot ugrott hétfőn a vasárnapi hírre, miszerint a 2015 első negyedévre vonatkozó eredmény az egy évvel korábbi időszakhoz képest várhatóan 12-szer annyi lesz, köszönhetően a megújuló energiával működő autók és az akkumulátorok iránti megnövekedett keresletnek. A kínai kormány támogatja a kevesebb szennyező anyagot kibocsátó autókat, ami tovább segíti a cég fellendülését.
  • Jól teljesítettek a kínai brókercégek, a Citic Securities és a Haitong Securities részvényárfolyama egyaránt több százalékkal került feljebb, miután a Kínai Értékpapír Felügyeleti Bizottság a korábbi terveknek megfelelően engedélyezné a hongkongi brókercégek kínai tőzsdéken történő kereskedését.
kórház
Frankfurti tőzsde
koronvavirus
cimlap_kina_szel
forint mnb épület sötét magyar jegybank
Mark Rutte Sebastian Kurz
Magyar Telekom
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
Frankfurti tőzsde