Előfizetői tartalom

Nagy dobásra készül az Intel

Portfolio
A világ legnagyobb számítógépes chipgyártó vállalata, az Intel a közelmúltban felröppent piaci pletykák szerint felvásárolná a versenytárs Alterát. A tranzakció azért lehet különleges, mert a több mint 10 milliárd dollárra becsült felvásárlás az Intel történetének legnagyobb akvizíciója lenne. Az elmúlt időszakban az Intel sokat szenvedett a stagnáló/visszaeső PC eladások, valamint az okostelefon piacról való lemaradás miatt, de a felvásárlással meg tudná erősíteni vezető szerepét a szerver piacon, valamint több új területre betörhetne.

A PC üzletágtól erősen függő Intel is érzi, hogy itt az idő valamit tenni. Ha nem akar ismét lemaradni, mint az okostelefonok piacán, akkor olyan területek felé kell nyitnia, melyekben van növekedési potenciál. Az Altera felvásárlással körvonalazódik, hogy az Intel milyen irányba is szeretne elmenni. A felvásárlási pletykákra mind a két cég árfolyama nagyot emelkedett múlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés