Előfizetői tartalom

Optimista kilátások az Intelnél

Portfolio
Kedden az amerikai tőzsde zárását követően tette közzé a világ legnagyobb chipgyártó vállalata 2015 első negyedévére vonatkozó gyorsjelentését. Az Intel árbevétele és eredménye is valamivel alacsonyabb lett a várakozásoknál, de nagyjából összhangban volt az elemzői konszenzussal. A csökkenő PC értékesítések miatti árbevétel kiesést a Data Center és az IoT részleg további terjeszkedése kompenzálta. A cég azt is bejelentette, hogy kevesebb beruházást tervez 2015-re, ami pozitívan hathat a nettó eredményre. Részben ennek is köszönhető, hogy a tőzsdezárás utáni kereskedésben emelkedett a részvény árfolyama.

Fontosabb információk: A csökkenő PC értékesítések miatt alapvetően csökkent a számítógépes chipek iránti kereslet is. Növekvő Data Center és IoT bevételek. A várakozásoknak megfelelő árbevétel és EPS.Vártnak megfelelő számokA várakozásokkal nagyjából összhangban alakultak az Intel fontosabb sarokszámai. Az árbevétel 12,8 milliárd dollár, a nettó eredmény pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés