Előfizetői tartalom

81 milliós bírságot szabott ki a GVH médiacégekre

Portfolio
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) meghatározott kötelezettségek előírása mellett engedélyezte, hogy a Mediaworks Kiadó és Nyomda Kft. (Mediaworks), valamint a Népszabadság Kiadó és Nyomdaipari Zrt. (Népszabadság) közös és közvetlen irányítást szerezzen a Magyar Előfizetői Vagyonkezelő Kft. (MEV) felett. A GVH az engedélykérés elmulasztása miatt a Mediaworks-re és a Népszabadságra 81.250.000 forint bírságot szabott ki - áll a GVH legfrisebb közleményében.

A GVH az összefonódás értékelésekor megállapította, hogy az összefonódás engedélyköteles lett volna, azonban az eljárás alá vontak elmulasztották benyújtani a kérelmet. A versenytörvény rendelkezései szerint az engedélykérés elmulasztása esetén a bírság összege legfeljebb naponta 200.000 forint. A bírság összegének meghatározásakor a GVH az alábbi körülményeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés