Előfizetői tartalom

Már Amerikában sem fogy igazán a hamburger

Portfolio
A McDonald's az összes fontos profitsoron alulmúlta az egy évvel korábbi teljesítményét és az elemzők várakozását. A fogyasztói szokások megváltozása, a visszaeső kereslet, a negatív devizahatás és a társaságnál végrehajtott átalakítások kivétel nélkül erodálták a cég első negyedéves eredményét. A vállalat papírjai ennek ellenére erősödnek az amerikai piacok nyitása előtt, ami elsősorban azzal magyarázható, hogy a menedzsment bejelentette, hogy május 4-én előáll azzal az akciótervel, ami kedvező irányba viheti a társaság működését.

Csalódás minden profitsoronA McDonald's azon üzleteinél, amelyek egy évnél régebben vannak nyitva 2,3 százalékkal csökkent az értékesítés döntően a fogyasztói szokások megváltozásának hatására. A gyorsétterem-lánc konszolidált árbevétele pedig 11 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest a negatív devizahatás miatt. A cégcsoport legjelentősebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés