Előfizetői tartalom

Vagyonzárolások: ez nem tetszik a könyvvizsgálóknak

Portfolio
A brókerbotrányok utáni törvénykezési szigor egyik látványos eleme a vagyonzárolás előzetes elrendelésének lehetősége a bírák belátása szerint. Ez azonban olyan, mintha zárolnánk egy orvos házát, ha műtét közben meghal a betege, mert lehet, hogy majd műhibaper lesz belőle, és kiderül, hogy hibázott - véli Kozma Attila könyvvizsgáló, az RSM DTM partnere. A szabályozás szigorítása előtt fontos lenne tisztán látni, hogy konkrétan mi is történt a brókerbotrányok során. Ugyanis a túlszabályozás egyik hatása az lehet, hogy a belföldi befektetési piac ellehetetlenül, és külföldi szolgáltatók veszik át a szerepüket.

Portfolio: Nemrégiben fogadták el azt a törvénymódosítást, amely szerint a könyvvizsgálók vagyonának zárolását is elrendelhetik a bíróságok bizonyos esetekben. Egyetért ezzel az intézkedéssel? Kozma Attila: Ezzel a törvénnyel a legfőbb probléma az, hogy úgy próbál meg szigorítást bevezetni a piacon, hogy szélsőséges szankciókat vezet be a befektetési szektorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés