Előfizetői tartalom

Itt az újabb botrány - Megint átverték a kisbefektetőket

A Business Telecom nagyon távolról nézve az egyik legígéretesebb hazai tőzsdei vállalati sztori volt: a távközlési cég nem csak Magyarországon, de az országhatárokon túl is terjeszkedett volna, új szolgáltatásukról egyenesen azt állították, hogy forradalmasítja az internetet, a cég részvényeit nem csak a budapesti, de a frankfurti tőzsdén is jegyezték, a hazai tőzsdén az elitklubba, a BUX indexbe is bekerültek a részvények. A színfalak mögött azonban egy egészen más történet játszódott: a vállalat saját cash-flow-jából nem tudta fenntartani működését, ezért egyre nagyobb kötvénykibocsátásokra kényszerült, csak az újabb és újabb kibocsátásokból sikerült visszafizetni a lejáró adósságokat. Egyszerűen nem jött ki a matek.

Bedobták a törölközőtTegnap a Business Telecom bejelentette, ami az elmúlt hónapok eseményei alapján már egyértelmű volt: a vállalat fizetésképtelen. A céggel szemben már több alkalommal kezdeményeztek felszámolási eljárást, korábban azonban a BTelnek sikerült megegyeznie a felszámolást kezdeményezőkkel. Úgy tudjuk, egymással párhuzamosan több felszámolási eljárást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés