Üzlet

Tépték a Richtert!

Portfolio
A tegnapi pesszimista hangulat után ma a nyugat-európai részvényindexek emelkedtek. A BUX-index erősödéssel zárta a napot, ami elsősorban a Richter árfolyam-erősödésének volt köszönhető. A gyógyszeripari cég több eredménysoron is jobb lett a várakozásoknál, de a tegnap érkezett céláremelés is katalizátor volt az árfolyam erősödésében.

Vették a Richtert!

Az európai részvényindexek értéke a kedvező vállalati hírek (BMW és Allianz gyorsjelentés) miatt délelőtt emelkedett, délután egy kicsit megtorpant a piac, de zárás előtt a német, a francia és az angol részvényindex is emelkedik.


A hazai részvénypiacon a BUX-index 1,1 százalékot erősödött, ami elsősorban a Richter 2,8 és a MOL 1,6 százalékos erősödésének volt köszönhető. A Richter több fontos eredménysoron is jobb lett a várakozásoknál, az üzemi és a nettó eredmény tekintetében a felülteljesítés látványos volt. Továbbá nemrég céláremelés érkezett a papírra, ami további katalizátor volt az árfolyam-emelkedésben. Az OTP 0,1, a Magyar Telekom árfolyama pedig 0,5 százalékot emelkedett.


Tépik a Herbalife papírjait

A táplálékkiegészítőkkel foglalkozó Herbalife menedzsmentje javított a cég 2015-re vonatkozó nettó eredmény kilátásain, ami elsősorban a Kínában megnövekedett keresletnek köszönhető. Ami a negyedéves eredményeket illeti, az árbevétel 12,4 százalékkal 1,1 milliárd dollárra esett, ami főleg a dollár negatív árfolyamhatásának tudható be, a kínai régióra vonatkozó árbevétel viszont közel 21 százalékot emelkedett. A részvény árfolyama nyitás után jelenleg közel 16 százalékot emelkedik.


Adják az amerikai papírokat

A vártnál rosszabb munkaerőpiaci adat érkezett Amerikából ( a vártnál kevesebb munkahely jött létre a magánszektorban), ami miatt kitolódhat a Fed kamatemelése, ez pedig pozitív hatással lehet a részvénypiacok teljesítményére. Most azonban nem ez a helyzet, a meghatározó részvényindexek értéke 0,2-0,3 százalékot esik, a befektetők feltehetően a fontosabb és részletesebb pénteki munkaerőpiaci adatokra figyelnek.
Gyenge adat jött Amerikából

Az ADP munkaerőpiaci felmérés szerint az Egyesült Államokban 169 000 munkahely jött létre áprilisban a magánszektorban, ami a vártnál alacsonyabb lett, ráadásul a márciusi adatot is lefelé módosították. A legkisebb mértékű növekedés az 500-nál több dolgozót foglalkoztató vállalatok esetében történt. Pénteken azonban átfogóbb képet kaphatunk majd a munkapiacról. A vártnál rosszabb makroadat miatt a Fed kamatemelése is kitolódhat, ami viszont kedvez a részvénypiacnak, ezért emelkedéssel is nyithat ma Amerika.

Veszik az Allianzt

A legnagyobb európai biztosító, az Allianz nettó eredménye 1,82 milliárd euró volt a negyedévben, mely magasabb a 2014-es adatnál, de a működési eredmény is több lett mint tavaly. Közleményében a vezérigazgató kiemelte, hogy az Allianz csoporthoz tartozó Pimco alapkezelő a Bill Gross távozását követő tőkekivonások után most jó úton halad a stabilizáció felé. A részvény árfolyama jelenleg 2,6 százalékot emelkedik.


Jó hírekre veszik a DAX-ot

Tegnapi nagy esésük után a nyugat-európai részvényindexek ma erősödnek. Annak ellenére, hogy továbbra sincs előrelépés a görög adósságrendezéssel kapcsolatban, úgy tűnik a befektetők inkább a vállalati hírekre fókuszálnak, hiszen európa legnagyobb biztosítója, az Allianz és a német BMW nettó eredménye isnövekedett a negyedévben. A lenti grafikonon jól látható, hogy a két részvény nagyban hozzájárul a DAX 0,6 százalékos erősödéséhez.


Veszik a BMW-t

A BMW árbevétel és működési eredmény soron is kellemes meglepetést okozott, ami részben a BMW illetve MINI márka növekvő értékesítéseinek volt köszönhető. Az európai, ázsiai és amerikai régiókban is emelkedtek az eladások. A BMW menedzsmentje alapvetően optimista a 2015-ös évvel kapcsolatban, azonban egyes régiókban még mindig sok a kihívás. A részvény árfolyama reggel esni kezdett, majd délelőtt már 1,7 százalékot erősödik.


Tépik a Richtert!

A BUX-index több mint fél százalékot erősödik nyitás után, ami elsősorban a Richter 3,3 százalékos árfolyam emelkedésének köszönhető. A Richter több fontos eredménysora is jobb lett a várakozásoknál, az üzemi és a nettó eredmény tekintetében a felülteljesítés látványos volt. A rubel leértékelődése negatívan hatott a gyógyszeripari cég eredményességére, a növekvő kínai, amerikai és európai forgalom és a dollár erősödése viszont pozitív hatást ért el. Valamint tegnap a UBS 4300-ról 5400 forintra emelte a papír célárát, ami további katalizátor az emelkedésben. A negyedéves gyorsjelentésről bővebben itt olvashat.


Tegnap rendkívül rossz napot tudhat maga mögött Európa, szerdán a meghatározó európai részvényindexek kis mértékben erősödnek nyitás után. A napokban a hangulatot részben a görög adósságrendezés miatti aggodalmak és a brit választások kimenetele befolyásolhatják, ez utóbbi akár hátrányosan is érintheti a Nagy-Britannia és EU közötti kapcsolatot.


Visszafogott hangulatban telt a kereskedés Ázsiában

Tegnap az európai és az amerikai részvénypiacokon is pesszimista volt a hangulat, ami szerda reggel átragadt az ázsiai tőzsdékre is. A kínai részvények azonban többnyire felülteljesítették a régiós piacokat, a szolgáltatási szektorra vonatkozó HSBC beszerzésimenedzser-index április értéke ugyanis négy havi csúcsra emelkedett (52,9), aminek örültek a befektetők. Az ausztrál részvényindex viszont alulteljesítő volt, annak ellenére, hogy a jegybank pár napja vágta vissza az irányadó kamat értékét, mely lépés általánosságban pozitívan hat a részvénypiacokra.Visszafogott hangulatban telt a kereskedés Ázsiában
shutterstock_1077065507
donaldtrumpgolf
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500
Brexit Boris Johnson ketto level Donald Tusk
GettyImages-1135670779
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
GettyImages-1126212271