Előfizetői tartalom

Kilépnek az EU-ból a britek? Most majd emiatt aggódhatunk

Portfolio
Az első exit pollok alapján a brit választásokon a konzervatív párt szerezte meg a legtöbb szavazatot, aminek egyrészt örülhetnek a befektetők, hiszen a Konzervatív Párt (a Munkáspárthoz képest mindenképpen) piacbarát, másrészt azonban újra felerősödhetnek a britek EU-kilépésével kapcsolatos félelmek. A tőzsdék viszont ma reggel emelkednek, a befektetők inkább örülnek a konzervatívok valószínűsíthető fölényének.

Tegnap parlamenti választásokat tartottak Nagy-Britanniában, az első exit pollok eredményei alapján a 2010 óta kormányzó Konzervatív Párt szerezhette meg a legtöbb szavazatot. A Konzervatív Pártot vezető David Cameron korábban azt ígérte, ha ők nyernek, megpróbálják újratárgyalni az uniós tagság feltételeit, sőt, 2017-ben népszavazást tartanának arról, hogy Nagy-Britannia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés