Előfizetői tartalom

Jól kezdődött az év a Nyomdánál

Portfolio
Az ANY Biztonsági Nyomda közzétette az első negyedéves számait, amiből kiderült, hogy csökkent a cég árbevétele és nettó eredménye. Ezek ugyanakkor aligha jelenthetnek meglepetést a piaci szereplőknek, ugyanis tavaly a választásokból eredő hátszél segítette a cégcsoportot. Az viszont mindenképpen pozitív meglepetés, hogy a Nyomda a költségcsökkentéseknek köszönhetően még így is a tavalyinál magasabb üzemi eredményt ért el, míg az egy részvényre jutó nyereség alig csökkent. Ráadásul az export tovább erősödött, így az osztalékon kívül van még egy sztori (nemzetközi növekedés), ami vonzóvá teszi a vállalat papírjait.

Egyre fontosabb az exportÁrbevétel soron a bázishoz viszonyítva 11 százalékkal alacsonyabb számot tett közzé a Nyomda, amit főként a biztonsági elemekkel ellátott választási nyomtatványok árbevételének kiesése okozott, melyet csak részben sikerült ellensúlyozni. Az EBITDA ennek ellenére 9 százalékkal felülmúlta a bázisidőszaki értéket, ami a költséghatékonyság javulásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés