Előfizetői tartalom

Jogosítványa nincs rá, de mégis ő a leggyorsabb kamionos

Hámor Iván
A közúti árufuvarozásban a pontosság mellett a gyorsasági is a legfontosabb szempontok között szerepel. Mivel azonban szigorúak a szabályok, ezért nem az abszolút sebességgel lehet időt megtakarítani, hanem a lehető legkevesebb lassítással, ami ráadásul a fogyasztásra is jó hatást gyakorol. Ugyanezek a szempontok érvényesek a versenypályán is - ahol a fogyasztás ugyan kevésbé számít -, ahol az nyer, aki a legnagyobb átlagsebességgel, a legrövidebb idő alatt teljesíti az előírt távot. Május közepén Ausztriában Kiss Norbert volt az, aki ezt négy alkalommal is megtette.

Sokan hóbortnak, szórakozásnak tekintik a versenysportokat, főleg, ha technikai eszközt is használnak a versenyzők. A nemes versengés, a saját maguk és a közönségük szórakoztatása mellett azonban nagyon komoly gazdasági vonatkozása is van az autóversenyeknek, ugyanis roppant költséghatékonnyá tesz bizonyos fejlesztéseket, melyek hétköznapi elvégzése sokkal több időbe...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái