Előfizetői tartalom

Eltűnt a cégvezér - Romokban az árfolyam

Portfolio
Összeomlott a kínai szolárcég, a Hanergy árfolyama, miután a cég vezérigazgatója - aki nem mellesleg a részvények korábbi drámai emelkedése után Kína 5. leggazdagabb embere lett - nem jelent meg a vállalat éves rendes közgyűlésén. A Hanergy meglehetősen ambiciózus tervekkel vágott bele a szolárpiaci tevékenységbe, a zöldenergia Apple-je kíván lenni. A részvények jelenlegi értékeltsége mindenesetre azt mutatja, hogy a papíroknál nem kis lufi alakulhatott ki, az árazási mutatók a profitnövekedési kilátások alapján elrugaszkodottnak tűnnek.

Összeomlott a HanergyA Hanergy Thin Film Power részvényei valósággal összeomlottak a tegnapi kereskedésben, a papírok Hongkongban még 7,32 dolláron indítottak, majd rövidesen már 3,91 dolláron forogtak, azaz közel 50 százalékkal értékelődtek le. Ezt követően a cég kezdeményezte a papírok kereskedésének felfüggesztését, mondván, hogy közleményt fognak kiadni. Azóta...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái