Előfizetői tartalom

Állami hátszéllel is csak vegetál a magyar foci

Beke Károly
Éppen a rendrakás időszaka zajlik a magyar profi futballkluboknál, hiszen az MLSZ a fejébe vette, hogy drasztikusan csökkenti az NB1 létszámát. A szövetség több esetben is azzal indokolta a licensz megtagadását, hogy nem látja biztosítottnak a klubok működését. A tavalyi éves beszámolókat elnézve ebben van is igazság, azonban ha ezt vesszük alapul, akkor jóindulattal is csak három-négy klub működhetne Magyarországon. A többség ugyanis vagy masszívan veszteséges, és kérdés, a tulajdonosok meddig hajlandók ezt a veszteséget fedezni, vagy pedig állami pénzből mesterségesen kozmetikázott számokat láthatunk. Árulkodó például, hogy a klubok egy része többet költ személyi jellegű kiadásokra, mint amennyi a teljes éves árbevétele.

Államilag felpumpált Fradi és VideotonA magyar NB1 klubjai közül gazdaságilag is kiemelkedik a bajnokság első két helyén záró Videoton és Ferencváros. A tavalyi beszámolók alapján a fehérvári csapat 1,7 milliárd forintos árbevétel mellett 1,4 milliárdos mérleg szerinti veszteséggel zárt, vagyis a teljes költségvetése megközelítette a tízmillió eurót, ami már az európai...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái