FONTOS Itt a Fed várva várt döntése: megkaptuk az első komoly jelet a fordulatról!
 
Előfizetői tartalom

Így lehet megúszni a büntetést a magyar autópályán!

Portfolio
Itt a nyár, sokan indulnak útnak nyaralni, olyanok is, akik év közben egyébként nem, vagy csak ritkán közlekednek díjköteles útszakaszokon. Nekik, és a vendégmunkások hazalátogatásának köszönhetően a nemzetközi tranzitútvonalként is használt autópályáink forgalma megtöbbszöröződik. A nagy forgalom okozta bosszúságokon túlmenően a nem megfelelően megváltott úthasználati jogosultság is kellemtelenséget okozhat, ezért - és az év elején történt rendeletmódosítások miatt is - érdemes felidézni, mire kell odafigyelni az autópálya matrica vásárlása során, hiszen egy kis odafigyeléssel könnyen meg lehet úszni a büntetéseket.

Fontos tudni, hogy a hatályos jogszabályok értelmében az e-matricát mindig a díjköteles szakaszra történő felhajtás előtt (praktikusan az utazás előtt) kell megváltani. Az e-matrica megvásárlása nem jelenthet visszamenőleges úthasználati jogosultságot, ennek megfelelően az utólag (akár csak percekkel később történő vásárlás) megváltott matrica jogosulatlan úthasználatnak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái