Előfizetői tartalom

Dögmelegben irány a jégpokol!

Portfolio
Vélhetően az Automotive News Europe szerkesztőségében is tombol a nyár, a hőségben pedig mi másra gondolhat az ember, mint az enyhülést jelentő hideg italokra, hűsítő hullámokra, végtelen jégmezőkre. Utóbbiról pedig egy sokat látott szakújságírónak rögtön beugrik Svédország egy eldugott települése, Arjeplog. Az elmúlt évtizedekben az autóipar nagyágyúi valósággal megszállták a környékét, ami ideális környezetet teremt a legszélsőségesebb téli időjárásban történő teszteléshez.

Mindenki itt van, aki számítA svédországi 3100 lakosú Arjeplog körülbelül tízszer akkora területen fekszik, mint a 8,3 milliós New York City. Itt a hosszú utcák üresek, a hőmérséklet akár hetekig is fagypont alatt maradhat, befagyott tóból pedig számtalan akad. Ezeknek a tényezőknek köszönhetően pedig kiváló terepet nyújt az autógyártóknak és az autóipari beszállítóknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés