Előfizetői tartalom

Jön a Plotinus kötvénykibocsátása

Portfolio
Kétmilliárd forintos kötvényprogramja keretében törzsrészvényekre cserélhető kötvények nyilvános kibocsátásáról döntött a BÉT-en jegyzett Plotinus. A június 15-18. közötti jegyzés keretében négyéves futamidejű, évente 2 százalékos kamatozású Plotinus törzsrészvényekre cserélhető kötvényeket jegyezhetnek az érdeklődők. A kibocsátásból befolyó forrást a társaság alulértékelt tőkepiaci és reálgazdasági eszközökbe tervezi fektetni. A kötvénykibocsátás szervezője és a kötvények forgalmazója az Equilor Befektetési Zrt.

A Plotinus 2011-es tőzsdei bevezetése óta második kötvénykibocsátását hajtja végre, miután a társaság vezetése tavaly 2 milliárd forintos keretösszegű kötvénykibocsátási program felállításáról határozott. A Magyar Nemzeti Bank által jóváhagyott program célja, hogy a társaság a kibocsátásból befolyó forrásokat alulértékelt tőkepiaci és reálgazdasági eszközökbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés