Előfizetői tartalom

Budapest vagy Bukarest, nem mindegy?

Egymást érik a nagyobbnál nagyobb részvénykibocsátások a román tőzsdén, amelynek a forgalma az elmúlt években folyamatosan emelkedett, és a folyamatnak még nincs vége: az állami cégek privatizációja a következő években is folytatódni fog, a piacbarát román kormány az IMF-fel kötött megállapodásnak megfelelően további vállalatokban csökkenti majd tulajdonrészét, elsősorban a tőzsdén keresztül privatizálnának most még kizárólag állami kézben lévő bankot, közmű- és telekom céget vagy a román postát. Sokak szerint a bukaresti tőzsdén olyan aranykor köszönthet be, mint ami a varsói tőzsdén volt az elmúlt években. Nem véletlenül érdeklődnek a magyar brókercégek is egyre inkább a román tőzsde iránt.

Egyre nagyobb a román tőzsdeA 90-es években több fontos román vállalat, például a Dacia, majd 5 regionális befektetési alap (SIF) tőzsdei bevezetésével kezdett felpörögni a tőzsdei kereskedés a bukaresti börzén, a 2000-es évek közepén a privatizációs hullám adott újabb lendületet, ekkor bocsátották ki a Transelectrica és a Transgaz részvényeit, később ingatlanalap...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés