Előfizetői tartalom

Lantos a MET-ről: Orbán Viktornak semmi köze ehhez a céghez

A MET annak köszönheti sikerét és azt, hogy az európai középmezőnybe került energiakereskedő társaságként, hogy a korábban a Molban dolgozó szakértők felismerték: a gázpiacon döntő trendváltozás várható - fejtette ki a Portfolio-nak adott interjújában Lantos Csaba, a MET svájci holdingcégének igazgatósági elnöke. Az üzletember beszélt a HAG-szerződésről, a Dunamenti Erőmű megvásárlásáról és a jövőbeli tervekről is, többek között a tőkebevonási lehetőségekről. Arra a kérdésünkre is válaszolt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök néha felhívja-e, hogy mit kellene csinálni a gázüzletben.

A korábbi befektetési bankár, mostanában egészségügyi befektetéseiről ismert üzletember hogyan lesz a MET Group igazgatótanácsának elnöke? Amikor a csoportban a Mol mellett az orosz Normeston volt a tulajdonos, akkor az Európai Bizottság illetékes szervének engedélyéhez szükség volt arra, hogy legyen mind a két féltől független igazgatótanács elnök. Nagy tiszteletben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés