Előfizetői tartalom

Ez sem változik 15 évig? - Volvo XC90

Hámor Iván
Az utóbbi években, évtizedekben megszokottá vált 5-6 éves modellciklusokkal szemben a Volvo szinte extrémen hosszú ideig tartotta gyártásban az XC90-es modellt, persze nem teljesen változatlan formában. A hosszú életgörbe lehetővé tette, hogy az utód legalább annyi újdonsággal szolgáljon, mint elődje, anno. Az új XC90 megérkezett, és ha nem is szó szerint, de rögtön el is fogyott.

Magyarországon mintegy 1300 db XC90-es Volvót értékesített az első generációból a hivatalos forgalmazó - a teljes állomány ennél nagyobb a szürke- illetve magánimportnak köszönhetően -, 15 év alatt. Az utódjából - gyakorlatilag látatlanban - néhány hónap alatt 200-at, még a kizárólag interneten elérhető "First edition" kivitelből is 19-et, ami rekord mennyiség nem csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés