Előfizetői tartalom

Távozhat a Danubius - Ki következik a sorban?

Portfolio
A TVK után nem sokkal a Danubius is elhagyhatja a budapesti tőzsdét, miután a cég nagytulajdonosa, a CP Holding Ltd. vételi ajánlatot tett a közkézen lévő papírokra. Az alábbiakban annak jártunk utána, hogy a többi magyar piacon forgó cégnél fennáll-e a lehetősége egy hasonló forgatókönyvnek. Megnéztük azt is, hogy amennyiben most születne döntés a kivezetésről, milyen árat kellene a nagytulajdonosnak/tulajdonosoknak felajánlani.

Benyújtották az ajánlatotHétfőn benyújtotta az MNB-hez jóváhagyásra a Danubius Hotels törzsrészvényére vonatkozó vételi ajánlatának dokumentumait a cég nagytulajdonosa, a CP Holdings Ltd. Az ajánlati ár részvényenként 8 000 forint, ami jelentős, 47,97%-os és 49,99%-os felárat jelent az elmúlt 180, illetve 360 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárához képest. Továbbá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés