Üzlet

Szélesíti motorkínálatát az Opel

MTI
Portfolio
Folytatódik az Opel offenzívája, a cég 2018-ig 17 új motorral bővíti kínálatát, és ezek nagy része Szentgotthárdon fog készülni - mondta Peter Küspert, az Opel alelnöke szerdán Szentgotthárdon, a nyolcmilliomodik motor legyártásának alkalmából tartott ünnepségen.
A cég elnöke, az igazgatóság tagja felidézte, hogy az amerikai General Motors tulajdonában lévő Opel magyarországi megjelenése óta 1,5 milliárd eurót fektetett be, legutóbbi 700 millió eurós beruházásával az egyik legmodernebb és rugalmasabb motorépítő egység, a Flex motorgyár jött létre. Megjegyezte: az erős gyártási jelenlét az értékesítést is segíti, Európát tekintve az Opel piaci részesedése az új személygépkocsik piacán Magyarországon a legmagasabb, 13,4 százalék.

Az Opel az elmúlt több mint két évtized alatt 8 millió motort és 6 millió hengerfejet gyártott Szentgotthárdon. A nyolcmilliomodik motor 1,4 literes négyhengeres turbós benzinmotor. A cég a következő időszakban a kis benzines motorok iránti igény növekedésére számít, jövőre a Flex motorgyár termelésének felét várhatóan ez a motorcsalád adja.

A Flex motorgyárban az idén 330 ezer motor gyártását tervezik, ebből csaknem 73 ezer kis benzines lesz. Ezt a motorcsaládot az Adam és Corsa modellekbe szerelik jelenleg, és kapható lesz az ősszel bemutatkozó Astrában is.

Szentgotthárdon az idén a Family részleggel együtt mintegy 560 ezer motor készül.

Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója az ünnepség alkalmából újságíróknak elmondta: az idén a magyarországi új autópiacon az előző év növekedésének lendülete mérséklődött, mintegy 20 százalékos bővülés prognosztizálható.

Az Opel várhatóan mintegy 4900 új autót értékesít az idén az első félévben Magyarországon, ezzel tartja elsőségét a személyautók szegmensében. Az ügyvezető igazgató megjegyezte: az idén az állami beszerzések sikere fogja meghatározni a márkák piaci rangsorát, utalt a rendőrségi és falugondnoki tenderre - mondta.


A mostani bejelentés véleményünk szerint nem feltétlenül jelenti azt, hogy kapacitást is bővít az Opel. Inkább arról lehet szó, hogy a termék kínálatát szélesíti az autógyártó.
Frankfurti tőzsde
forintdevizaárfolyam
bigben
factory worker gyári munkás hegesztés
vargamihály
Benzinkút
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Frankfurti tőzsde