Előfizetői tartalom

Eljött a részvényalapok ideje?

Portfolio
2006 óta töretlen a kötvények népszerűsége a vagyonkezelői piacon, a kötvényalapokba rendre több tőke áramlott eddig, mint a részvényalapokba - írja a Financial Times. Ez a trend az idei évben is megfigyelhető, azonban nem lesz mindig így, az extrém alacsony kamatkörnyezetben hozamra vadászó befektetők szemében felértékelődhetnek a részvények.

Megtörhet a kötvények dominanciájaKét évvel ezelőtt a globális vagyonkezelői piacon az egyik fő téma az ún. "great rotation" volt, ami annyit jelent, hogy a nagy alapok a kötvényekből szép lassan átsúlyoznak majd a részvényekbe. Ez azonban nem következett be, a kötvényalapokba csak a múlt év során 286 milliárd dollárnyi nettó tőkebeáramlás érkezett, messze felülmúlva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés