Előfizetői tartalom

Az "ördöggel" paktált le 200 hitelintézet

Portfolio
Az online hitelezésben utazó - már nem is annyira startup - Lending Club februárban összeállt 200 amerikai szövetkezeti hitelintézettel, az első közös akciójukra pedig ebben a hónapban lehet számítani. A bankok vállalták, hogy a Lending Club online hitelajánlataival bombázzák az ügyfeleiket, persze némi díjért cserébe - írja a Wall Street Journal. De mégis mi visz rá egy bankot arra, hogy a saját rettegett alternatív versenytársával kössön üzletet?

Kissé szokatlan összeborulásnak tűnhet az online hitelezéssel foglalkozó Lending Club és a több mint 200 szövetkezeti hitelintézetet partnerségi megállapodása. A bankoknak ugyanis igenis kockázatot jelent, hogy egy másik cég hiteleit kínálják az ügyfeleinek, még ha csak egy részterületről van is szó. A februárban kötött megállapodás értelmében hamarosan kimennek a bankok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés