Előfizetői tartalom

Leáldozhat a nagy áruházak korszaka

Portfolio
Az elmúlt időszakban folyamatosan esik a nagy áruházak forgalma, mivel egyre többen inkább az interneten vásárolnak. A helyzeten még az is ront, hogy a kisebb, piac jellegű boltok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen ugyanazon az áron ajánlják a termékeket, ráadásul még jobban meg is lehet őket közelíteni, mint a legtöbbször városon kívülre eső áruházakat.

A Wal-Mart kisebb méretű, helyi bolthálózata, a Neighborhood Markets nagy fenyegetést jelenthet a hagyományos szupermarket láncok, mint a Whole Fodds, Kroger vagy a Trader Joe's működésére, a kisebb méretű boltok ugyanis egyre rohamosabb ütemben terjednek - nyilatkozta a Moody's egyik elemzője. A Markets-hez hasonló piac jellegű boltok jelentős versenyelőnyt élveznek a nagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés