FONTOS Itt a friss GDP-adat, már nem stagnál a magyar gazdaság!
 
Előfizetői tartalom

A felügyelet manipulálta a tőzsdét

Portfolio
Az utóbbi hetekben padlót fogtak a kínai részvények, sokak szerint ebben szerepe lehet annak, hogy a szabályozók a közelmúltban igen sok új tőzsdei kibocsátást engedélyeztek, több esetben nagyon magas értékeltség mellett. Az elmúlt hetek eseménye igencsak rávilágítanak a pénzügyi szabályozók által követett stratégiában rejlő kockázatokra.

Zuhannak a kínai részvényekAz elmúlt két hétben valósággal összeomlott a kínai részvénypiac, a 20 százalékos esésben sokak szerint szerepet játszott, hogy rengeteg tőzsdei kibocsátás történt, ami elszívhatta a keresletet a piacon forgó részvények elől. A kínai tőzsdeindexek ilyen mértékű esése jól rávilágít azokra a kockázatokra, melyekkel most a kínai kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés