Előfizetői tartalom

Őrület után kijózanodás - Falnak ment a Shanghai Express

Portfolio
Az elmúlt fél-egy évben elképesztő mértékben emelkedtek a kínai tőzsdék, ami részben a kormány gazdaságélénkítő programjának, a korábbi, kemény landolással kapcsolatos kockázatok miatt kialakult alacsony értékeltségnek, részben pedig a részvénypiacot közvetlenül érintő intézkedéseknek volt köszönhető: a külföldi befektetők előtt egyre inkább megnyitották a tőkepiacokat. Két hete azonban megtört a rali és nagy léptékben esni kezdtek a kínai tőzsdék, a csúcshoz képest mért 20 százalékos eséssel hivatalosan is beköszöntött a medve piac.

Bődületes rali volt KínábanJúnius közepéig irdatlan tempóban emelkedtek Kínában a részvényárak, az emelkedő trend összesen 928 napig tartott. Ez a kínai tőzsde 1990-es nyitása óta a leghosszabb ilyen időszak volt, több mint 5-ször olyan hosszú, mint az átlagos időtartama bármelyik eddigi hasonló ralinak. Az is figyelemre méltó, hogy egy kínai cég átlagosan 95-ös P/E...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái