Előfizetői tartalom

Ez az összeomlás már nem csak a kínaiaknak fáj

Portfolio
Néhány hét leforgása alatt jelentős zuhanást szenvedettek el a kínai részvénypiacok, aminek a hatására egyre többen tartanak attól, hogy a kínai pénzügyi rendszer egésze kerül nehéz helyzetbe, ami negatívan hatna az ország gazdaságának növekedésére. Mindez azokat az amerikai vállalatokat is nehéz helyzetbe hozza, amelyek árbevételük jelentős részét realizálják az országban, így nem véletlen, hogy június közepe óta ezeket a cégeket a befektetők keményen büntették.

Szétverték a kínai részvénypiacotAhogy arról tegnapi cikkünkben írtunk, hatalmas menetelésen van túl a kínai részvénypiac, a Shanghai Composite index június közepéig egy év alatt közel 150 százalékot emelkedett több tényező együttes hatására. A rali azonban június közepén kifulladt, a befektetők elkezdték adni részvényeiket, lassan már-már pánikszerű eladásokról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés