Előfizetői tartalom

Van, amikor be kell vállalni! - Tényleg most érdemes Teslát venni?

Portfolio
A Tesla Motors remek formában volt az elmúlt hónapokban, aminek a hátterében olyan tényezők álltak, mint a várakozásokat meghaladó eladások, a Model X népszerűsége, a kínai piac irányából érkező reménysugarak vagy éppen a Gigafactory tervezetnél gyorsabb építési munkálatai. A befektetők ezeket a pozitív fejleményeket látva bátran vásároltak a cég részvényéből, így az árfolyam megközelítette a történelmi csúcsát. Ebbe az idilli képbe rondított bele két elemzőház azzal, hogy negatív véleményt fogalmaztak meg a Teslával kapcsolatban. A hatás pedig nem maradt el, közel 10 százalékot zuhantak a papírok néhány nap leforgása alatt, vagyis most adott a kérdés: vásároljuk, vagy éppen adjuk a Teslát?

Nagyot ment a TeslaA világ vezető elektromosautó-gyártója kifejezetten jól teljesít idén, a cég árfolyama több mint 22 százalékot erősödött, míg a Nasdaq (aminek a cég is komponense) értéke csupán 6 százalékot emelkedett. Az elmúlt hónapok ralijának köszönhetően a Tesla-papírok megközelítették a korábbi történelmi csúcsokat (291,42 dollár), így felmerül a kérdés...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái