Előfizetői tartalom

Akkora meglepetés született, hogy csak pislog mindenki

Portfolio
Komoly meglepetések születtek júniusban, egyrészt az európai autóeladások elementáris erővel emelkedtek több tényező együttes hatására, másrészt Görögországban is több autót adtak el annak ellenére, hogy az ország nagyon nehéz helyzetbe került. A jó adatokat látva az autógyártók is megnyugodhatnak egy kicsit, a kontinens várt feletti teljesítménye ugyanis ellensúlyozhatja a kínai autópiac lassulását. Látják ezt a befektetők is, akik azonnal ráugrottak az autógyártók részvényeire.

Kemény meglepetéssel szolgált EurópaKína lassult, Amerika hozta a vártat, míg Európa bomba meglepetést okozott a piaci szereplőknek. Az európai új autó értékesítések (amikor személyautó értékesítésről vagy eladásról írunk minden esetben az újautó-regisztrációt értjük ez alatt) száma ugyanis közel 1,4 millió darab volt júniusban, ami 14,6 százalékos bővülést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés