Üzlet

Ez döntheti el az Uber jövőjét

Portfolio
Az Európai Unió Bíróságához fordult egy barcolonai bíró az Uber ügyében. A vállalat egész európai működését befolyásoló lépés során az EU bíróságának arról kell döntenie, hogy az Ubert fuvarozó cégnek vagy digitális szolgáltatásnak tekinti.
Egy barcalonai bíró amiatt fordult az EU bíróságához, hogy eldöntsék: hogyan kellene kezelni az Uber jelenséget és erre milyen lehetőségei vannak az adott ország illetékes hatóságainak.

Ha a luxemburgi székhelyű bíróság úgy dönt, hogy az Uber - melynek szolgáltatásait számos európai ország tiltja - egy digitális szolgáltatás, akkor az egyes országoknak sokkal nehezebb dolguk lesz korlátozni a céget.

Ha azonban fuvarozási szolgáltatásnak tartja a bíróság, akkor az a cég teljes üzleti modelljét átírhatja - számol be a Financial Times.

A társaság üdvözölte a hétfői döntést, amely alapján felgyorsíthatja az egyes uniós hatóságok fellépésével szembeni stratégiáját. Mark McGann, a társaság illetékes szóvivője a lapnak úgy fogalmazott, hogy nem akarnak mentesülni semmiféle szabály alól, de a szabályoknak is meg kell felelniük a mai digitális kor követelményeinek.

Az illetékes azt is elárulta a brit üzleti lapnak, hogy jogi tanácsadást vesznek igénybe, hogy eldöntsék, megtámadják-e a Milánóban bevezetett tiltást és a Magyarországon elfogadott új szabályokat, amelyek szintén korlátozzák az Ubert.

Az FT cikke megjegyzi, hogy várhatóan csak jövőre lehet EU-bírósági döntés az ügyben. Az uniós tagállamoknak két hónapjuk van arra, hogy meglátásaikat eljuttassák a bírósághoz
GettyImages-1135670779
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500
facebook libra szablyozás
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
lemairegetty
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
GettyImages-1126212271